RECEPTA
Ingredients
200gr de tripeta de bacallà neta dessalada
125gr de botifarra negra
400gr de pèsols nets (4-5 amb vaina)
1 litre de caldo de pèsols
Oli d’all, pebre i sal

Per el caldo:
1 kg de vainas de pèsols tallades a tisora
3 litres d’aigua
2 cebes tendres
20gr d’oli d’all
15gr de julivert

Preparació
Per a fer el caldo de pèsols, netegem les vaines passant-les per aigua, seguidament les tallem en tres parts amb tisores perquè deixin el seu suc al caldo i donin més sabor.
En una olla gran col·loquem 1 kg de vaines i 3 litres d’aigua freda. Encenem el foc i li donem màxima potència. Una vegada arrenca el bull, deixem coure durant 5 minuts. Apaguem el foc i deixem en repòs perquè  infusioni durant 15-20 minuts. Una vegada ha reposat, col·locar agafar-ne un litre, que és el que utilitzarem.

En una olla mitjana d’uns 22-24 cms de diàmetre, hi posem 200 gr de tripeta de baca`llà dessalada i tallada, 125 gr de botifarra negra talla no gaire petita i un raig d’oli d’al, ceba tendra tallada a juliana molt fina. Ho posem a foc suau sense que agafi color durant 10 minuts. Seguidament hi afegim un litre de caldo de pèsols, apugem el foc al màxim i quan arrenca el bull l’abaixem al mínim durant 15 minuts.

Agafem 150 gr d’aquesta preparació i afegim 100 gr de pèsols pelats. Deixem que arrenqui el bull i deixem coure 3-4 minuts a foc viu. Rectifiquem de sal i pebre.